Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Megmondják a tutit

Médiarés 2013.03.26. 11:44

Korábban írtunk a Twitterről, hogy a marketingesek szívesen használják arra, hogy követőik az általuk képviselt márkákról írjanak szépet és jót. Ezért azonban a Twitter kissé egyoldalú, és kevés párbeszéd alakul ki. Jónéhány márka esetében nem is feltétlenül áll jól a Twitteres szubjektív beszélgetés, akár rossz színben is feltüntetheti a márkát.

Egyes szakértők szerint nem is valószínű, hogy a Twitter valaha is mainstream felület lesz, ugyanis van egy nagyon széles réteg, akikről gyakran megfeledkeznek a webes szakemberek. Ők azok, akik számára az internet még mindig csak az iWiW-et jelenti. Ők többségükben még csak nem is hallottak a Twitter létezéséről.
Emellett a Twitter könnyen másolható, így bárki integrálni tudja a már meglévő közösségi rendszerébe. Nagyjából ezt teszi már egy ideje a Facebook és az iWiW is.

Korábban ugyan nagy lehetőségnek tartották a twittert, hiszen amikor az indult, akkor egy nagy csapat geek játszótere volt, akik folyamatosan magukról beszéltek, bár néhány izgalmas hír is azon keresztül terjedt el. Rick Astley halálhíre soha nem látott gyorsasággal terjedt a világban. A CNN időjárás előrejelzésében megjelentek a képernyőn a meteorológusnak írt üzenetek. Barack Obama kampányának fontos eleme volt a twitter.

Azonban ez csak néhány példa, és többnyire mégis unalmas a tömegeknek. Ebben a közegben a véleményvezérek megmondják, a közösség többi tagja pedig tudomásul veheti.
A megmondó emberek a teljes populációnak csak nagyon kis szeletét adják ki, ráadásul szubjektív szűrők, akik torzíthatják az információt. Ugyanakkor tudósítani bárki tud, ha részese az eseményeknek, vagy valamilyen módon információval rendelkezik. A közösség pedig képes díjazni azokat, akik megosztják a rendelkezésükre álló információt: követéssel, elismeréssel, hírnévvel.
 

Címkék: média marketing pr kommunikáció gondolkodás bizalom beszédírás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mediares.blog.hu/api/trackback/id/tr422265711

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása