Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Jobb lett a vezető!

Médiarés 2013.04.19. 10:02

A vezetői coaching célja, hogy a közép- vagy felsővezető jobban vezesse a rábízott céget, területet.

A coaching, azaz a vezetői személyi edzés sikeres, ha maga az edzett vezető jelez vissza, hogy jobban mer döntéseket hozni, jobban megérteti magát, önbizalma van, a beosztottai jobban kedvelik, szívesebben dolgoznak, jobb a légkör körülötte és természetesen üzletileg is hatékonyabb, sikeresebb. A magánéletben is harmonikus, jól osztja be az idejét, és értelmesen kezeli a prioritásokat. Ha ezt a feladatkört hosszú távon is jól megoldja, akkor még feljebb léptethetik, még előrébb léphet a ranglétrán. Ekkor érdemes újra a coach-hoz fordulni, hiszen az új feladatokhoz, kihívásokhoz ismét alkalmazkodni kell. Még nagyobb lehet rajta a nyomás, magasabbak az elvárások.

Az is siker, ha a vezető fölött álló csúcsvezető vagy a még magasabb szinten álló tulajdonos jelzi, hogy fejlődést tapasztal a kinevezett vezető döntéshozatalában, a terület jobban működik, sikeresebb, hatékonyabb. A csúcsvezetőnek egy gonddal kevesebb, mert immár jó kezekben van a terület, a kezdeti problémák után egyenletesen jól teljesítenek.

Ugyancsak a coaching folyamat sikerét és a vezető fejlődését jelzi, ha a beosztottai elégedettek a vezetővel. Immár strukturáltabban kapják a feladatokat, jobban tud feladatokat delegálni, megfelelően képes motiválni, megtanult dicsérni, jobb légkört teremtett és logikusabbak, átláthatóbbak a döntések. Egyértelmű és világos a kommunikáció a hierarchiában, sikeresebb és hatékonyabb a csapatmunka.

Az is megfelelő visszajelzés, ha a coachingban részt vett vezető ügyfelei, üzlettársai is látják a fejlődést. Gördülékenyebb lett a munka, egyszerűbb és kellemesebb az együttműködés.

Címkék: tanácsadás kommunikáció gondolkodás válság tréning bizalom döntéshozatal coaching coach hatékonyságnövelés cégvezetők nyitott szem

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mediares.blog.hu/api/trackback/id/tr362090366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása