Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Mit kell feltétlenül tudnia egy jó vezetőnek?

Médiarés 2013.02.27. 19:39

Foglaljuk össze azokat az értéket teremtő kompetenciákat, azokat a képességeket, amelyeket a gyakorlatban is alkalmazni tud egy vezető, és mi már írtunk róluk itt a Médiarés blogban. Ha ezekkel baj van, vagy nem rendelkezik velük megfelelően, akkor érdemes külső segítséget kérnie.


Írtunk már az önbizalomról, hiszen szükséges, hogy a vezető bízzon a saját és csoportja képességeiben. Kiemeltük az együttműködő képességet, hiszen a jó vezető tudja, hogy a jó együttműködés eredménye több mint az egyes résztvevők munkájának összessége. Leírtuk, hogy a ráhatás és befolyásoló képesség is erénye a jó vezetőnek. Ha a vezető erre képes, akkor be tudja lelkesíteni a munkatársait, támogatást tud kapni az eredmények eléréséhez olyan helyzetekben is, amikor munkatársaknak egyébként nem feltétlenül volna kötelező segíteniük, mert már lejárt a munkaidejük, vagy szabadságon vannak.
A jó vezetőt érdekli a tehetséges munkatársak fejlesztése, mert ez az adott személynek éppúgy fontos, mint a szervezet egészének. Hasznos vezetői erény, ha megvan a képesség a változások elfogadására. A rutinná válás, az egyhangú unalmas egyformaság elaltatja a munkakedvet. A jó vezető képes az embereket a képességeiknek megfelelően alkalmazni és támogatni őket abban, hogy felismerjék személyes és üzleti értékeiket, amelyeket kamatoztatva hatékony szervezetet teremthetünk.
Egy jó vezető egyedi, egyéni célokat tűz ki, és gondoskodik róla, hogy minden munkatárs megismerje azokat. Motiváljuk a munkatársakat úgy, hogy a célok elérése az ő egyéni céljuk is legyen. Később mérjük rendszeresen, hol tartunk a célok eléréséhez vezető úton.
 


Van még néhány ugyancsak fontos vezetői erény, ezeket egy következő alkalommal gyűjtjük össze.
 

Címkék: gondolkodás válság döntéshozatal coaching hatékonyságnövelés cégvezetők

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mediares.blog.hu/api/trackback/id/tr642327686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása