Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Szólalj meg válság idején!

Médiarés 2013.02.26. 10:40

Amikor minden jól megy, mindenki szívesen nyilatkozik. Amikor minden rosszul megy, akkor pedig mindenkinek muszáj. A pénzügyi válság idején mindennél fontosabb, hogy a gazdasági élet szereplői ne veszítsék el az emberek bizalmát. Ha az ügyfelek nem kapnak világos és hiteles tájékoztatást, akkor máshova viszik a pénzüket, vagy nem vásárolnak. A "no comment" mindig rossz válasz, de a válságban a lehető legrosszabb. Nem szabad elfelejteni, hogy a válság közepette felértékelődik minden megszólalás, és ezekre célszerű úgy tekinteni, mint jó lehetőségekre a vállalati értékeinek bemutatására, és a negatív helyzet pozitívvá változtatására.

A kevésbé gyakorlott cégvezetők, nyilatkozatra kijelölt részlegvezetők gyakran eszköztelenül, "lesz, ami lesz" alapon kommunikálnak, pedig a jól megtervezett megszólalás ilyenkor jelentős bizalmat hozhat. Még jobb, ha a megszólalások, cikkek jó szerkezetben követik egymást. Ha a kommunikációt helyesen megtervezzük, és a terv szerint haladva különböző fórumokon kibocsátjuk azokat az információkat, amelyek jó színben tűntetik fel cégünket.

Felkészülés nélkül interjút adni, nyilatkozatot vagy közleményt kiadni, esetleg más úton kommunikálni veszélyes, a válságban pedig életveszélyes, mert egy szerencsétlen nyilatkozat pénzben és presztízsben kifejezhető, súlyos veszteséget okoz. A felkészülés legjobb módja a tréningezés: aki alaposan megizzad a gyakorlópályán, annak könnyen megy az éles akció. A pénzügyi válságban duplán igaz a mondás, hogy "train hard, fight easy!".
 

Címkék: pr tanácsadás kommunikáció stratégia válság tréning bizalom cégvezetők nyitott szem stratégiai tervezés beszédírás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mediares.blog.hu/api/trackback/id/tr252244057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása